Heeft u een mooi verhaal, een goed idee of een volgende bestemming voor Het Silo Dorp? Wilt u dan zo vriendelijk zijn en contact met ons opnemen? Wij komen graag naar u toe.

Mail ons op info@hetsilodorp.nl of bel 06-21692452


Bouke en Wouter zijn een van de makers in residence van RAUM in 2017

Bouke Bruins (27 jaar, geboren in Utrecht) gaat met Wouter Corvers (26 jaar, geboren in Den Bosch) een reis maken over de rivieren. Terug naar het hart van het land, waar vele wegen, sporen en rivieren elkaar kruisen.

Na hun studie aan het Sint Lucas in Boxtel en de Design Academie Eindhoven, zijn ze zowel samen als zelfstandig actief als ontwerper. Beide delen ze een fascinatie voor de publieke ruimtes en combineren ze hun sociale krachten met design in samenwerking met gebruiker en hun omgeving.

Als ontwerpduo brengen ze nieuwe perspectieven op actuele thema’s d.m.v. een krachtige bottom-up aanpak.


Aan het Silo dorp hebben meegeholpen:
 

Willem Verweijen, Di Toia, Niels Drenth, Thom Bindels, Josef Trojan, Daan Wubben, Bart Vlemmix, Thomas Bruins, Mike Heijmans, Studenten van het Grafisch Lyceum Utrecht, DSL-Coatings, Bert Bruins, Peter Corvers, Studio Buitenwerking, Juri Hiensch, Frank, Martijn Oppendijk, Marc Reinders-Sitanala

Mede dank aan:

Raum Utrecht, Verfkampioen, Baars&Bloemhof, AlbertHeijn Terwijde, Terratechs, Refunc, Segafredo, DSL coating en Designstudio van Ginneken


ALLES OVER RAUM

RAUM is een maakplaats in Utrecht met een openbare expositieruimte van meer dan 40.000 m2: het Berlijnplein! Samen met lokale, (inter)nationale makers en het publiekt bouwt RAUM in 2017 en 2018 aan een programma van festivals, installaties, events en workshops. Alles op het snijvlak van kunst, design & technologie. Ondertussen werkt RAUM ook toe naar de ontwikkeling van een permanente culturele plek op het Berlijnplein met buiten- en binnenruimtes voor installaties, events, werkplaatsen en -plekken, horeca en meer.

 
Het Makershuis in Leidsche Reijn, Utrecht.

Het Makershuis in Leidsche Reijn, Utrecht.

 

WAAROM RAUM?

 

In 2030 woont meer dan 70% van de wereldbevolking in steden. Het feit dat we met zoveel verschillende mensen op een kleine oppervlakte leven, maakt de stad veerkrachtig en een ultiem podium om te experimenteren met ‘wat beter kan’. Of dat nu gaat om klimaat, migratie, vergrijzing of ongelijkheid, in de stad hebben we de beschikking over kennis, kunde en middelen om deze uitdagingen aan te gaan. Maar… om te experimenteren is ruimte nodig. Ruimte om tot nieuwe inzichten te komen. RAUM biedt deze plek. Makers zijn daarin de pioniers: zij prikkelen met kunst, design en technologie onze creativiteit en maken de toekomst tastbaar. Maak mee!

Het makershuis

Een oase in de hectiek van ontwikkeling! Het Makershuis van RAUM is ontworpen door het ontwerpcollectief Woonpioniers, één van de voorlopers in de Nederlandse tiny house beweging. Het huis is volledig mobiel en modulair: het kan verplaatst, volledig uit elkaar, weer in elkaar gezet worden én er kan nog meer aangebouwd worden. Daarnaast is er gebruik gemaakt van veel duurzame materialen (waaronder massief +10 cm dik hout voor de gevel) en installatietechnieken. En niet te vergeten: de daktuin biedt door een inventief regen-opvangsysteem extra isolatie en daarnaast groenten, fruit en kruiden