443.jpg

Tijdens de zomer dagen van 2017 hebben Bouke Bruins en Wouter Corvers het Silo dorp opgezet. Een dorp waar lokale verhalen, buurtbewoners en iconische landschap objecten samen komen in de publieke ruimte.

Jouw verhalen zijn hun benzine, En met jouw
verhalen bouwen ze aan een dorp van de toekomst. Neem je vrienden en familie mee voor een ritje of een rondleiding door Het Silo Dorp. 

 

Op initiatief van RAUM, de nieuwe Utrechtse makersplek op Leidsche Rijn, ontwikkelt het ontwerpduo een nieuw dorp bestaande uit oude voedersilo’s. Deze agrarische iconen, die in het huidige geautomatiseerde boerenbedrijf nauwelijks nog een functie hebben, willen in leidsche Rijn symbool staan voor de relatie van dit nieuwe stadsdeel met het verleden.

De ontwerpers hebben de Silo’s omgetoverd tot opvallende bouwwerken waar bezoekers kennis kunnen maken met verhalen uit het verleden, heden en de toekomst van hun stadsdeel. Met de groei van de stad gaan verhalen verloren; verhalen die vaak veel prijs geven over het DNA van het stedelijk gebied.

Bruins en Corvers proberen die verhalen te achterhalen door met een ludieke fiets-taxi in gesprek te gaan met bewoners. De opgehaalde verhalen worden verbeeld in de Silo’s. De serie van silo’s vormt zo het canvas waar verleden, heden en toekomst scenario's zichtbaar worden.

 

Volg ons avontuur ook via Instagram
@het_silodorp